mandag den 19. november 2012


Bouche de Noél
 

Rouladebund

150 g rå marcipan

  • 1 ¼ dl piskefløde
  • 3 hele æg – 2 æggehvier
  • 50 g blødgjort smør
  • 50 g hvedemel
  •  60 g flormelis

Pisk marcipanen sammen med fløden og de hele æg, tilsæt det blødgjorte smør og flormelissen. Tilsæt så hvedemelet og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i. Bred dejen ud på et stykke smørsmurt folie 45 x 30 og bag bunden i ca. 20 min. Ved 190 .

 

Cremefyld

  • ¼ l piskefløde
  • 200 g blød nougat
  • 50 g mandler.

Mandlerne smuttes og hakkes fint derefter ristes de let på en tør pande. Piskefløde og blød nougat røres forsigtigt sammen over svag varme  og småkoger i ca 15 min under stadig piskning. Tilsæt de ristede mandler. Når cremen er næsten kold smøres den over rouladebunden, som evt i forvejen er stænket med lidt orangelikør.

 

Rul rouladebunden forsigtig sammen.

 

Overtræk

  • 100 g god mørk chokolade
  • 5 - 6 pæne halve valnøddekerner
  • 100 g sukker
  • Pistacie mandler

Sukkeret smeltes til karamel på en pandevalnødderne vendes heri. Afkøles med afstand i mellem.

Chokoladen smeltes over vandbad. Når chokoladen er smeltet hældes, smøres den over rouladen. Lav lange ridser i chokoladen, og skær endestykkerne af og placer dem oven på stammen, Det er meningen at det skal ligne afsavede grene. Pynt med valnødder og pistacie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar