Kalvelever, som det laves i Berlin med rodfrugtmos.
Rodfrugtmos
3-4 gulerødder
1 bagekartoffel
1 løg eller en porre
1/2 selleri
1 skefuld smør
salt og peber
(persillerod, sødkartoffel, pastinak, jordskok, kan også bruges)
Kog grøntsagerne møre, hæld det meste af vandet fra og mos dem med en skefuld smør. Smag til med salt og peber.
Kalvelever i tynde skiver
3 æbler
1 stort løg
smør
Løgene pilles og skæres i skiver. Æblerne udhules, kan gøres med en skrællekviv, og skæres i skiver. Løgenes steges sprøde eller bløde efter smag i smør, derefter steges æbleskiverne, kom evt mere smør på panden. æbleskiverne skal ikke steges i stykker. Drys med LIDT salt. Til slut steges kalveleveren to-tre min. på hver side.
Server og nyd med en god bourgogne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar